دکتر ولایتی تصریح کرد: تغییر برنامه واکسیناسیون باعث کاهش مرگومیر نوازادان شده و آخرین یافتهها در آفریقا نشان داده که واکسن ب.ث.ژ علاوه بر جلوگیری از سل از مالاریا و ذاتالریه جلوگیری میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر ولایتی، رییس بیمارستان مسیح دانشوری که مدرک فوق تخصص بيماريهاي عفوني اطفال از دانشگاه جانزهاپكينز آمريكا را دارد با بیان اینکه بدو تولد مناسب ترین زمان برای تجویز واکسن ب.ث.ژ در ایران است، گفت: این واکسن با ایجاد اثر فرا ژنتیکی بر ایمنی ذاتی توانسته سبب کاهش موارد عفونت غیر سلی، لنفوم بدخیم و درماتیت آتوپیک شود.
وی با بیان اینکه واکسن ب.ث.ژ اولین بار در اردیبهشت سال 1326 شمسی از انستیتو پاستور پاریس به ایران آورده شد و مهر همان سال واکسیناسیون ب.ث.ژ انجام شد، گفت: نتایج متاآنالیز 1264 مقاله و خلاصه آنها و 12 مطالعه نشان داده که اثربخشی واکسن ب.ث.ژ علیه مننژیت 64 درصد، علیه تمام اشکال سل 50 درصد و علیه سل 78 درصد بوده است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اثربخشی این واکسن را در پیشگیری از سل ریوی در بزرگسالان و کودکان به میزان 50 درصد و پیشگیری از سل منتشره و مننژیت سلی در کودکان 50 تا 80 درصد دانست و گفت: البته آمار رسمی از کودکان در ایران در دست نیست اما یک مطالعه که در اراک انجام شده است، نشان میدهد که بعضی از کودکان واکسینه شده 3 ماه بعد از دریافت تا 96 درصد جوشگاه 3 میلیمتر و بیشتر داشتهاند که این نشاندهنده پاسخ ایمنی نسبی قابل قبول است.
این متخصص اطفال تصریح کرد: شیرخوارانی که در سن 3 ماهگی و بالاتر واکسن ب.ث.ژ دریافت کردهاند و در محل تزریق واکسن بعد از 72 ساعت واکنش نشان داده شده است، میبایست از نظر سل توسط متخصص عفونی کودکان بررسی شوند.
رییس بیمارستان مسیح دانشوری به عوامل مؤثر در تغییر اثربخشی واکسن ب.ث.ژ اشاره کرد و گفت: عوامل ژنتیکی میزبان، سویه واکسن، سوءتغذیه، عفونت HIV و عوامل جغرافیایی از جمله وجود مایکوباکتریای محیطی و بعضی از عفونتهای انگلی مادر در زمان بارداری در اثربخشی این واکسن مؤثرند.
دکتر ولایتی در پایان تصریح کرد: تغییر برنامه واکسیناسیون باعث کاهش مرگومیر نوازادان شده و آخرین یافتهها در آفریقا نشان داده که واکسن ب.ث.ژ علاوه بر جلوگیری از سل از مالاریا و ذاتالریه جلوگیری میکند.