velayati.ir

تعداد بازدید: ۳۷۲۴
پ
کد خبر: ۴۶
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - 24 April 2013
دکتر ولایتی:

طرح جامع "درمان رایگان برای همه" را عملی می کنم

عضو ائتلاف پیشرفت از تدوین طرح جامع "درمان رایگان برای همه" جهت بهره مندی بهتر مردم کشورمان از نظام بهداشت و درمان کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر ولایتی، رییس بیمارستان مسیح دانشوری که صبح امروز در سی و سومین بزرگداشت استاد دکتر محمد قریب در حضور بیش از ۵۰۰ متخصص داخلی و خارجی در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی ایران سخن می گفت با اشاره به ضرورت نگاهی جدید در عرصه درمان و بهداشت کشور گفت: بر این اساس با کمک متخصصان و صاحب نظران این عرصه، طرح "درمان رایگان برای همه" را تدوین کرده ایم.

وی در تشریح این طرح گفت: این طرح، یک برنامه موفق، جامع و امتحان شده در کشورهای مختلف دنیاست.

به گفته دکتر ولایتی، با عنایت و توجه به اسناد بالادستی موجود در کشور و ظرفیت های آینده مانند بیمه سلامت ایرانیان، اجرای درست نظام ارجاع و تقویت اصولی برنامه پزشک خانواده می توان این طرح مهم را محقق و اجرایی کرد.

عضو ائتلاف پیشرفت همچنین در حاشیه این کنگره در پاسخ به سوالی برای بیان جزئیات این طرح، تاکید کرد: تلفیق تجربه 16 سال تصدی وزارت خارجه و حضور در مناسب مختلف بهداشت و درمان همچون وزارت بهداری و بیمارستان مسیح دانشوری به من کمک کرد تا طرحی جامع و عملیاتی برای درمان رایگان همه آحاد جامعه تدوین کنم.

دکتر ولایتی با تقدیر از همراهی و مساعدت متخصصان و کارشناسان بخش های مختلف برای تدوین این طرح جامع گفت: به زودی جزئیات این طرح را اعلام خواهم کرد.

مشروح سخنان دکتر ولایتی در همایش بزرگداشت دکتر قریب

دکتر ولایتی که مدرک فوق تخصص بيماريهاي عفوني اطفال از دانشگاه جانزهاپكينز آمريكا را دارد با بیان اینکه بدو تولد مناسب‌ ترین زمان برای تجویز واکسن ب.ث.ژ در ایران است، گفت: این واکسن با ایجاد اثر فرا ژنتیکی بر ایمنی ذاتی توانسته سبب کاهش موارد عفونت غیر سلی، لنفوم بدخیم و درماتیت آتوپیک شود.

وی با بیان اینکه واکسن ب.ث.ژ اولین بار در اردیبهشت سال 1326 شمسی از انستیتو پاستور پاریس به ایران آورده شد و مهر همان سال واکسیناسیون ب.ث.ژ انجام شد، گفت: نتایج متاآنالیز 1264 مقاله و خلاصه آنها و 12 مطالعه نشان داده که اثربخشی واکسن ب.ث.ژ علیه مننژیت 64 درصد، علیه تمام اشکال سل 50 درصد و علیه سل 78 درصد بوده است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اثربخشی این واکسن را در پیشگیری از سل ریوی در بزرگسالان و کودکان به میزان 50 درصد و پیشگیری از سل منتشره و مننژیت سلی در کودکان 50 تا 80 درصد دانست و گفت: البته آمار رسمی از کودکان در ایران در دست نیست اما یک مطالعه‌ که در اراک انجام شده است، نشان می‌دهد که بعضی از کودکان واکسینه شده 3 ماه بعد از دریافت تا 96 درصد جوشگاه 3 میلی‌متر و بیشتر داشته‌اند که این نشان‌دهنده پاسخ ایمنی نسبی قابل قبول است.

این متخصص اطفال تصریح کرد: شیرخوارانی که در سن 3 ماهگی و بالاتر واکسن ب.ث.ژ دریافت کرده‌اند و در محل تزریق واکسن بعد از 72 ساعت واکنش نشان داده شده است، می‌بایست از نظر سل توسط متخصص عفونی کودکان بررسی شوند.

رییس بیمارستان مسیح دانشوری به عوامل مؤثر در تغییر اثربخشی واکسن ب.ث.ژ اشاره کرد و گفت: عوامل ژنتیکی میزبان، سویه واکسن، سوءتغذیه، عفونت HIV و عوامل جغرافیایی از جمله وجود مایکوباکتریای محیطی و بعضی از عفونتهای انگلی مادر در زمان بارداری در اثربخشی این واکسن مؤثرند.

دکتر ولایتی در پایان تصریح کرد: تغییر برنامه واکسیناسیون باعث کاهش مرگ‌ومیر نوازادان شده و آخرین یافته‌ها در آفریقا نشان داده که واکسن ب.ث.ژ علاوه بر جلوگیری از سل از مالاریا و ذات‌الریه جلوگیری می‌کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار