بزرگداشت روز معلم و کارگر و تقدیر و تشکر از زحمات چندین ساله این مجاهدان فرهنگ و کار، سنت حسنه و عمل صالحی است که موجبات رحمت حضرت حق میشود و تعلیم و تعلم، کار و تولید را در جایگاه شایسته خود به افکار عمومی ارایه میکند.
در عین حال که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، کار و کارگری و تعلیم و تربیت، تعیین کنندگی خاصی در تعالی جامعه داشته و به جرات میتوان گفت، معلمان و کارگران، دلبستهترین افراد جامعه به انقلاب و نظام اسلامیاند.
ائتلاف پیشرفت ضمن تبریک ایام پرسرور ولادت حضرت فاطمه زهرا و روز زن، در زمینه بزرگداشت روز معلم و کارگر لازم میداند چند نکتهای را خدمت ملت رشید ایران یادآور شود:
1- ارزش و تقدیر از مقام معلم و معلمان که در سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری قرار دارد، فرصت مغتنمی است تا مروری جامع بر افکار آن شهید گرانقدر صورت گیرد؛ استاد مطهری که ما خود را از شاگردان او میدانیم علاوه بر مجاهدت و تلاش کمنظیر در فراگیری علوم مختلف، به عنوان معلمی آگاه به زمان خود، نقشی کم نظیر در روشنگری، گسترش تزکیه و تهذیب در میان جوانان، انتقال مفاهیم و ارزشهای دینی به دانشگاه ایفا نموده است و بر همین اساس است که رهبر حکیم انقلاب، خواستار احیاء و ترویج «مکتب علمی و فلسفی» این استاد گرانقدر شدهاند؛
استاد مطهری، افزون بر آگاهی از مشکلات و مسایل فرهنگی و اجتماعی مسلمانان و کوشش در جهت رفع آن، از وضع حاکم بر جهان اسلام رنج میبرد و تمام همت خود را بر این نهاد تا بسترسازی اصلاح فراگیر زندگی و جامعه جهانی مسلمان صورت گیرد. امروز پایه های فکری او زمینه ای شده تا شکوفایی و بالندگی امت اسلامی را با عنوان ارزشمند «بیداری اسلامی» را شاهد باشیم.
2- هر سال در این روزها برای تقدیر از مقام معلم و کارگر و تقدیر و تشکر از آنان، برگزاری مراسمهای مختلف را شاهد هستیم لیکن آنچه که در پس این برنامههای پر زرق و برق به ورطه فراموش سپرده شده، مشکلات معیشتی معلمان و کارگران از جمله دغدغه افزایش حقوق، مسکن و بیمه آنهاست.
از یک طرف معلمان بار اصلی فرهنگ سازی و آموزش که عمدتا در آموزش و پرورش متمرکز است را به دوش می کشند و از طرف دیگر، کارگران به عنوان سربازان خط مقدم تولید ملی مشغول حماسه آفرینی اقتصادی هستند لیکن افزایش مستمر قیمت ها، بی توجهی به امنیت شغلی و مسایل تامین اجتماعی، موجب فشار به این حماسه سازان عرصه فرهنگ و تولید ملی شده است.
بر همین اساس انتظار میرود با اصلاح برخی قوانین و ارایه راهکارهایی، پاسخ فوری به مشکلات فوری معلمان و کارگران داشته باشیم.
3- متاسفانه بیش از یک دهه است که نظام آموزشی دچار تغییرات و روزمرگی شده و از ثبات لازم برخوردار نیست لذا ضرورت دارد ثبات در نظام آموزشی و عقلانیت بر اساس فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی مورد توجه قرار گرفته و از تصمیمات شتاب زده، بدون توجه به نظرات کارشناسی، خودداری شود.
4- اکنون بر مسئولین اجرایی فرض است که وظیفه مهم خود را ایجاد زمینه کار، اشتغال و افزایش تولید بدانند، بر این اساس در مرحله اول بایستی شرایط مناسب فرهنگى کار، اشتغال و تولید را فراهم نماید و در ادامه سازوکارهای لازم اقتصادى را هماهنگ و سازگار با عناصر فرهنگى بهکار گیرند؛ بیتردید رونق تولید و تبیین ضرورت اشتغال موجب کاهش بیکاری میشود و لذا بایستی به تقویت باور و بینش در مورد کار تلاش و پشتکار در سطح جامعه بپردازیم و رفتارهاى متناسب با شکوفایى تولید و اشتغال را بهشدت پشتیبانی نماییم.
وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ
غلامعلی حدادعادل، محمد باقر قالیباف، علیاکبر ولایتی