velayati.ir

تعداد بازدید: ۳۳۷۴
پ
کد خبر: ۷۲
تاریخ انتشار: شنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ - 27 April 2013
دکتر ولایتی در جمع فعالان اقتصادی:

ایران می تواند «سلطان گاز دنیا» شود/ حماسه اقتصادي بدون توجه به حماسه سياسي امکان‌پذير نیست

مشاور مقام معظم رهبری با بیان اینکه می توانیم با برنامه ریزی، مدیریت گاز دنیا را در دست بگیریم و با ایجاد یک لوپ، عملا سلطان گاز دنیا شویم، افزود: ایران با داشتن 15 همسایه، ظرفیتهای ترانزیتی زیادی برای حمل و نقل، گاز و الکتریسیته دارد که تنها از حق ترانزیت می توانیم درآمدی معادل درآمد نفت داشته باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر ولایتی، عضو ائتلاف پیشرفت که عصر امروز شنبه به دعوت سندیکای شرکتهای ساختمانی و روسای برخی تشکل های اقتصادی برای سخنرانی حاضر شده بود، به بیان گوشه ای سوابق تحصیلی خود پرداخت و گفت: در چهارم تیر 1324 در رستم‌آباد شمیران به دنیا آمدم. در سال 43 در کنکور سراسری رتبه 49 را به دست آوردم و پزشکی تهران را انتخاب کردم و تخصصم را در خدمت دکتر محمد قریب دیده ام و علت اینکه اطفال را انتخاب کردم این بود که استادم دکتر قریب باشد.

وی اضافه کرد: بنده استاد تمام و استاد ممتاز دانشگاه شهید بهشتی با پایه 29 هستم و 120 مقاله و حدود 150 کتاب نوشته‌ام.  
 
ولایتی با یادآوری اینکه 16 سال در سنگر وزارت امور خارجه فعالیت‌ کرده‌ ام، تاکید کرد: در روزگار بسیار حساسی این مسئولیت را بر عهده داشتم و در آن دوران برای اولین بار بعد از 200 سال، جنگی بر کشورمان تحمیل اما چیزی از ایران جدا نشد و 8 سال جنگ نیز با تلاش و فداکاری‌های مردم مدیریت شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در جنگ تحمیلی مردم از هر صنفی کمک کردند و این افتخار برای ما وجود دارد که توانستیم با حمایت و صبر مردم در حالی که حدود 60 هزار نفر اسیر داشتیم، 2 سال در مذاکرات ایستادگی کردیم تا قرارداد 1975 معتبر بماند و نیمی از اروندرود نیز برای ما باقی ماند.

دکتر ولایتی یادآور شد: این مسئله افتخار بزرگی برای جمهوری اسلامی است و با رهبری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری صورت گرفت. 



حدودا 300 شغل به عرصه ساختمان متصل است
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان اهمیت فعالیت شرکتهای ساختمانی پرداخت و گفت: در موضوع شرکت‌های ساختمانی و کارهایی که بخش خصوصی انجام می‌ دهد به عنوان موفق‌ ترین و کارآمدترین مجموعه کارهای زیربنایی و ایجاد کننده شغل که به دست مردم می‌ تواند ایجاد شود، یک عدد حداقلی 300 شغل به این رشته متصل است و تعداد افرادی که در مجموعه ساختمان‌سازی قرار می‌گیرند بسیار قابل توجه هستند.  
 
ولایتی با بیان اینکه کار دولت نظارت است و نباید در کارهای سازندگی مباشرت داشته باشد، ادامه داد:‌ در مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با اصل 44 که بسیار تعیین کننده است، شاهد زحمات زیادی بودیم و هزاران نفر ساعت کار انجام شد تا به تفسیر اصل 44 رسیدیم.

جمهوری اسلامی در حوزه سیاسی حرف اول را می‌زند
 
عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه با توجه به چشم‌انداز 20 ساله قرار است که ما در سال 1404 در حوزه‌های مختلف نفر اول شویم، به اعداد و ارقام تعداد مقالات تولید شده در قبل و بعد انقلاب اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب تعداد مقالات معتبر کمتر 1000 عدد بود اما امروز به 34 هزار مقاله رسیده که ما را به رتبه اول در منطقه رسانده است.  
 
ولایتی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در حوزه سیاسی بدون تردید حرف اول را می‌زند، ادامه داد: هیچ مسئله‌ای در منطقه وجود ندارد که بدون دخالت کشورمان حل و فصل شود و این نشاندهنده قدرت بالای سیاسی ایران است.
 
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل با بیان اینکه کشورمان ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد، اظهار داشت: در حوزه اقتصادی نیز با تدبیر می‌توانیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم. پيشرفت‌هاي خوبي در کشورمان صورت گرفته است به طوري که ما شاهديم مردم در ايران خواهان پيشرفت هستند موضوعي که در جوامع ديگر کمتر به چشم مي‌خورد.

وي با بیان اینکه از معدود کشوهايي هستيم که در اطراف مرزهايمان 15 کشور وجود دارد و مي‌توانيم از اين فرصت به بهترين نحو استفاده کنيم و با بهره‌گيري از حق ترانزيت وابستگي خود را کاهش دهيم، گفت: اگر بتوانيم انرژي گاز را در جهان اداره کنيم به سلطان گاز در دنيا تبديل خواهيم شد، اظهار داشت: متاسفانه عدم حمايت از کارهاي زير ساختي از سوي دولت لطمه‌هاي شاياني را به وضعيت اقتصادي کشور وارد کرده است که اميدواريم اين موضوع در دولت يازدهم برطرف شود.

ولايتي تصريح کرد: اگر ايران بتواند به مانند گذشته صادرات را به همان خدمات قبل به کشورهاي جهان انجام دهد به طور حتم ما در جهان حرف بسياري براي گفتن خواهيم داشت.

دکتر ولايتي با بيان اينکه ايجاد ثبات در قيمت‌ها در شرايط فعلي الزامي است، اظهار داشت: تحريم‌ها را مي توان تدبير کرد لذا نبايد گذاشت مردم از سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي توليدي نا اميد شوند.



تاکید دکتر ولایتی بر حمایت موثر از بخش خصوصی

این عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سوال يکي از حضار درباره سياست خود برای حمایت از بخش خصوصي در دولت آينده گفت: بر اين اعتقادم که هم در کميسيون‌هاي مجلس کاري براي افزايش کارايي بخش خصوصي تاکيد شود و هم در دولتي که تشکيل مي‌دهيم باور دارم که بايد با اتکا به خرد جمعي و به صورت کارشناسي شده در راستاي منافع مردم کار کرد.

ولايتي اظهار داشت: بايد مطابق برنامه 10 درصد از درآمدهاي نفتي به کالاهاي غيرنفتي وصل مي‌شد و اگر اين مسئله اجرايي مي‌شد ما بسيار پيش مي‌افتاديم.

وي تصريح کرد: دفاع، ‌آموزش و سلامت جزء وظايفت دولت‌ها است و نمي‌شود اين بخش‌ها را به بخش خصوصي واگذار کرد در بخش سلامت مي‌توان از بيمارستان‌ها کمک گرفت اما نمي‌توان کل سلامت را به آنها واگذار کرد.

عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سوالي درباره عدم توجه کافي به بودجه‌هاي عمراني اظهار داشت: نبايد قدرت انتقال بودجه‌هاي عمراني به بخش جاري در اختيار دستگاه‌ها گذاشته شود و طبيعتا دستگاه‌ها حقوق و مزاياي کارکنان خود را مي‌پردازند و بخش عمراني دراين ميان مظلوم واقع مي‌شود؛ کاهش تعداد کارمندان دولت نيز بسيار مهم است اما شاهديم که به بهانه‌هاي مختلف تعداد کارمندان دولت در دوره‌هاي مختلف اضافه شده است.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه برنامه شما براي حوزه هسته‌اي و شيوه لغو تحريم‌هاي اقتصادي چيست؟ اظهار داشت: برنامه هسته‌اي قابل حل است بدون اينکه ما فناوري هسته‌اي را از دست بدهيم؛ مي‌توان تحريم‌ها را با وجود داشتن برنامه هسته‌اي صلح‌آميز حل کرد.



اگر به زبان عرصه بین الملل آشنا نباشيم طرفين حرف يکديگر را نمي‌فهمند

ولايتي با بيان اينکه حل و فصل کردن تحريم‌ها و داشتن برنامه هسته‌اي صلح‌آميز بدون گرفتن قطعنامه نيز قابل حل کردن است، ادامه داد: در دو طرف طيف افراط و تفريط وجود دارد؛ يک طرف مي‌گويد برنامه هسته‌اي را قطع کنيد که قطعنامه نگيريد طرف ديگر هم مي‌گويد قطعنامه کاغذپاره‌اي بيش نيست. عرصه بين المللي زباني دارد و اگر به زبان آن آشنا نباشيم طرفين حرف يکديگر را نمي‌فهمند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل با بيان اينکه در قضيه کميسيون حقوق بشر کشورمان بعد از جنگ 2 بارتوانست آمريکا را شکست دهد، گفت: همه صاحبان حق وتو در شوراي امنيت طرفدار عراق بودند و به آنها سلاح مي‌دادند و ما با همين شوراي امنيت در سازمان ملل به تصويب رسانديم که صدام متجاوز است، مگر آمريکايي‌ها اطلاعات هوايي به عراق نمي‌دادند مگر روس‌ها تانک و فرانسوي‌ها موشک و انگليسي‌ها توپ‌هاي دورزن به عراق نمي‌دادند.

دکتر ولايتي با بيان اينکه هلند و آلمان هم مواد شيميايي براي ساخت سلاح شيميايي در اختيار صدام قرار مي‌دادند، ادامه داد: ما مي‌خواستيم مجروحان شيميايي را به بيمارستان‌هاي اروپايي ببريم براي اينکه هم آنها را درمان کنيم و هم سند جمع کنيم اما آنان از پذيرش بيماران خودداري مي‌کردند البته ما اين کار را کرديم و آنان محکوم هم شدند پس مي‌شود کار بين المللي کرد و به زبان بين‌المللي سخن گفت.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با بيان اينکه کار بين المللي کار مي‌خواهد اظهار داشت: تکنولوژي هسته‌اي يکي از دستاوردهاي بزرگ ما است و آنهايي که اسان طلب هستند مي‌گويند اين تکنولوژي را رها کنيد.

وي با یادآوری اينکه به کار بين‌المللي تسلط دارد، گفت: مي‌توان تحريم‌ها را برداشت و کشور را نيز با تدبير بسيار بهتر از آنچه که امروز به نظر مي‌رسد، اداره کرد.



نگه داشتن همسايه در حالت آرامش بايد جزء اصول سياست خارجه باشد

ولايتي در پاسخ به اينکه براي مديريت ميادين مشترک نفت و گاز به خصوص در عسلويه چه برنامه‌هايي دارد، اظهار داشت: زماني کلينتون قانوني را به تصويب رسانده بود که هر کمپاني که بيش از 20 ميليون دلار در نفت و گاز با کشورمان سرمايه‌گذاري کند مورد تحريم اروپا قرار مي‌گيرد، در همان زمان ما با ديپلماسي با توتال فرانسه قرارداد بستيم.

عضو ائتلاف پیشرفت تصريح کرد: هر کاري در دنيا راه دارد و ما تحريم‌ها را در گذشته هم داشتيم و توانستيم آنرا بشکنيم بنابراين در عسلويه مي‌توانيم کاري کنيم که 50 درصد سهم خودمان را برداريم.

ولايتي با بيان اينکه امنيت ملي ما بستگي به روابط خوب با همسايگان دارد، گفت: بايد تنش‌زدايي با همسايگان جزء اولويت‌هاي درجه يک سياست خارجي باشد و ما اين کار را در گذشته کرديم و آثار آن را هم ديديم.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: نگه داشتن همسايه در حالت آرامش و دور از تنش بايد جزء اصول سياست خارجه باشد چرا که همسايه متعدد داشتن هم تهديد است هم فرصت.

وي با بيان اينکه کشورمان داراي 15 همسايه است، ادامه داد: تهديد اين مسئله از اين جهت است که ما بايد 15 نوع ديپلماسي داشته باشيم تا تنش ايجاد نشود چرا که همسايه‌داري کار سختي است و اگر درست همسايه‌داري کنيم فرصت خوبي براي ما محسوب مي‌شود.

ولايتي در پاسخ به اينکه چه برنامه مدوني براي بخش خصوصي دارد، اظهار داشت: ما اصلا کمبود برنامه نداريم و تا دلتان بخواهد برنامه داريم که همه آنها با دقت کارشناسي تنظيم شده البته برخي نواقص‌اش را مي‌توان اصلاح کرد.

عضو ائتلاف پیشرفت با بيان اينکه آنچه کم داريم يک عزم، تصميم، اراده و استفاده از خرد جمعي براي اداره کشور است، ادامه داد: کشور ما داراي ظرفيت بالاي نيروي انساني است و چنين ملت يکپارچه‌اي در دنيا به تعداد انگشتان يک دست هم نمي‌رسد.

ولايتي با بيان اينکه مهمترين سرمايه کشورمان مردم‌ هستند،‌ افزود: بايد عزم راسخي براي اجراي قانون داشته باشيم و از آن عدول نکنيم؛ همچنين بايد برنامه ‌هاي زمين مانده کشور از جمله ترانزيت شمال به جنوب اجرايي شود چرا که در صورت اجراي دقيق آن کار و درآمد خوبي براي کشورمان ايجاد خواهد شد.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا ايجاد حماسه اقتصادي بدون توجه به حماسه سياسي امکان‌پذير است يا خير، گفت: به تعبير بنده حتما چنين مسئله‌اي امکان‌پذير نيست البته يک بخش از حماسه سياسي انتخابات با حضور حداکثري مردم براي انتخاب دولتي توانمند و لايق است تا بتواند کشور را درست مديريت کند.

ولايتي اضافه کرد: بخش ديگر اين مسئله منطقه‌اي و بين‌المللي است و بدون آن امکان اينکه بتوانيم اقتصاد را درست کنيم امکان‌پذير نيست؛ زمينه‌هاي انجام کارهاي اقتصادي آماده است اما نياز به حماسه دارد و حماسه به معناي عملي با قوت و شور است.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
یک استاد ناقابل دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
07 ارديبهشت 1392 - 18:43
جناب آقای دکتر ولایتی خدا خیرتان بدهد. دیگر تحریم ها برای مردم کمر شکن شده است. فکری به حال آن ها ضرورت واقعی است. متاسفانه مسئولان امروز که فقط روز به روز کار ها را بدتر از پیش می کنند.
جواد
Iran, Islamic Republic of
07 ارديبهشت 1392 - 18:49
درود بردکترعلی اکبرولایتی که برازنده ریاست جمهوری اسلامی ایران دردهه پیشرفت وعدالت هستند.ان شاءا... وعده ما 24خرداد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پربیننده ها