او ادامه داد: عمان همیشه در رابطه با ایران و مسائلش حسن نیت داشته است و اگر میتوانسته از هرگونه کمک دریغ نورزیده است.
ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر مبنی بر این که برخی تلاشها از سوی کشورهای غربی برای ایجاد مناطق امن در سوریه صورت میگیرد و نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه در این رابطه سعی کرده گامهایی بردارد گفت: اگر نماینده سازمان ملل در سوریه میخواهد به سرنوشت اخضر ابراهیمی دچار نشود باید مستقلتر عمل کند و تحت تاثیر برخی کشورهای منطقه که آرزو دارند بشار اسد را ساقط کنند قرار نگیرد.
ولایتی در پاسخ به این که با نزدیک شدن به موعد توافق جامع میان ایران و 1+5 برخی طرفها سعی دارند امتیازات بیشتری را از ایران بگیرند و در مقابل ایران را متهم به شکست مذاکرات میکنند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی از ابتدای طرح موضوع هستهای هیچ گاه مذاکرات را رد نکرده و همواره طالب مذاکره و حل مسالمت آمیز موضوع هستهای بوده است.
وی گفت: ما از آن چه که انجام دادهایم مطمئن هستیم و درهای مراکز هستهایمان همواره به روی بازرسان باز بوده است و هرچه آنها بازدید کردند نشان داده که هیچ نقطه شکبرانگیزی در برنامه هستهای ایران وجود ندارد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ما میخواهیم موضوع هستهای پایان یابد و توافقی مثل آن چه که در ژنو سال گذشته صورت گرفت را شاهد باشیم اما این توافق باید منافع ایران را تامین کند.
او گفت: متاسفانه براساس توافق ژنو ایران به تمام تعهداتش مثل همیشه عمل کرد. اما آنها و به ویژه آمریکاییها که هر از گاهی اظهارنظرهایی خارج از قاعده دارند و اعتراض برخی کشورهای بیطرف را برانگیختهاند به میزان تحریمها افزودند و اگر مقداری از پولهای بلوکه شده ایران به ناحق را آزاد کردند سعی دارند به خاطر آن بر سر ما منت بگذارند.
وزیر خارجه پیشین ایران تصریح کرد: نظر ما این است هرچه زودتر مذاکرات هستهای به نتیجه برسد اما هیچگاه ایران از مذاکرات رویبرگردان نبوده است.
وی در رابطه با سفر وزیر خارجه نروژ به ایران و تاثیر این سفر در روابط دوجانبه گفت: نروژ کشوری ثروتمند و نسبتا مستقل در اروپاست. آنها وقتی میبینند ایران با وجود تحریمها و تحریک صهیونیستها برای قطع ارتباط کشورها با ایران، توانسته است مشکلاتش را حل کند و به صراحت میگویم توانستهایم تحریمها را دور بزنیم، به این روی آوردند که با ایران همکاری کنند. ما امروز با کشورهای مختلف از جمله روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و کشورهایی در آمریکای جنوبی و برخی کشورهای اروپایی و آسیایی روابط خوبی داریم.
ولایتی تصریح کرد: ایران قدرت مهم منطقهیی است و هر روز قدرتش زیاد میشود. به گفته وزیر خارجه نروژ آنها کاملا به این مساله واقفند که ایران دارای قدرت منطقهیی است و هدف از سفر این مقام نروژی به ایران آگاهی از اطلاعات و ارزیابی ایران از تحولات و بحرانهای منطقه است.
وزیر خارجه نروژ پیش از سفر به ایران، سفری به عراق داشته و با مقامات دولت مرکزی و منطقه کردستان عراق دیدار کرده است.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با اشاره به مذاکرات هستهای خاطرنشان کرد: مذاکره کنندگان ما با حفظ خطوط قرمز در بحث هستهای همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید کردهاند مذاکرات را پیش میبرند.
همچنین وزیر خارجه نروژ در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدارش با علیاکبر ولایتی گفت: ما بحثهای مهمی به ویژه در رابطه با داعش، ادامه بحران در سوریه و عراق و این که چطور میتوانیم این بحران ها را پایان دهیم داشتیم. همچنین درباره موضوع هستهای و همکاریها دوجانبه گفتوگوهای سازنده و مفیدی صورت گرفت.
بورگه برنده با اشاره به مذاکرات هستهای ایران و 1+5 گفت: تا پایان ضرب الاجل مذاکرات هستهای 2 تا 3 هفته وقت داریم و خیلی مهم است از فرصت فراهم شده استفاده کنیم. چنان چه این فرصت در طی یک توافق جامع فراهم شود میتوان گفت که همکاریهای ایران و نروژ افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، این اولین سفر وزیر خارجه نروژ بعد از 12 سال به ایران است.
با سلام
استاد عزیزم خواهشمندم مانند همیشه از دولت آقای دکتر روحانی و وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده حمایت نمائید تا مخالفتها با ایشان بر روند مذاکرات بین المللی تاثیر منفی نگذارد . با تشکر
09167391361