velayati.ir

تعداد بازدید: ۲۷۴۵
پ
کد خبر: ۱۱۱۸
تاریخ انتشار: شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - 16 August 2014

استقبال ولایتی از استعفای نوری مالکی

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: موعد خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان نزدیک است چرا که آمریکایی‌ها فهمیده‌اند ملت افغانستان بیش از این، حضور و دخالت‌های آنها را در امور کشورشان تحمل نخواهند کرد.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر ولایتی صبح امروز با یان کوبیش، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در محل مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کرد.

وی در حاشیه این دیدار و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا در رابطه با انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین بخش‌های گفت‌وگوی ما همین بود و آنچه را که در رابطه با انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان مدنظر ما بود را به نماینده سازمان ملل در افغانستان اعلام کردم.

وی ادامه داد: آنچه که در رابطه با افغانستان مورد تایید ما است این است که هیچگاه نخواسته‌ایم در مسائل افغانستان دخالت کنیم ولی همواره به افغانستان کمک کرده‌ایم.

ولایتی با اشاره به حضور جمع کثیری از افغان‌ها در ایران، گفت: همین حالا هم قریب به سه میلیون آواره افغان در ایران حضور دارند و از ابتدای بروز بحران در این کشور یعنی از ابتدای انقلاب اسلامی ایران و حتی پس از آن ایران همواره میزبان افغان‌هایی بوده است که به دلیل وضعیت بد در کشورشان به ایران پناه آورده‌اند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک ادامه داد: ایران با این پناهندگان بهترین رفتار را داشته و همواره کمک کرده تا افغانستان بتواند آرامش خود را به دست آورد.

وی با اشاره به حمایت ایران از تمامیت ارضی افغانستان و حاکمیت رای مردم این کشور، تاکید کرد: ما همواره مخالف افراط‌گرایی بوده‌ایم و از اینکه سرنوشت ملت افغانستان از طریق دموکراسی و مراجعه به آرای مردم این کشور تعیین می‌شود استقبال می‌کنیم. همچنین از هر فردی و هر نتیجه‌ای که انتخاب مردم افغانستان باشد حمایت خواهیم کرد.

ولایتی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا با معاون دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در رابطه با امنیت این کشور صحبت کرده‌اید یا خیر؟ گفت: اگر پایه کار حکومت افغانستان بر اساس یکپارچگی و اتحاد در حکومت بنا شود و همچنین تلاش کنند تا از هرگونه تضعیف حکومت مرکزی جلوگیری شود به نظر می‌رسد که این کشور از تنش‌ها دور خواهد بود.

وی با اشاره به تلاش برخی برای تجزیه افغانستان، گفت: ما با هرگونه تجزیه در افغانستان مخالف هستیم و از یکپارچگی در این کشور حمایت می‌کنیم. همچنین از تلاش‌های صلح‌جویانه بین‌المللی برای ایجاد ثبات در افغانستان استقبال می‌کنیم چرا که ملت افغانستان همواره مخالف دخالت بیگانگان بوده‌اند و این امر را ما هم در زمان شوروی و هم امروز که آمریکایی‌ها در مسائل داخلی افغانستان دخالت می‌کنند شاهد هستیم.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در رابطه با کمک‌هایی که ایران می‌تواند برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان داشته باشد، خاطرنشان کرد: بالاخره خود آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که امکان ادامه حضورشان در افغانستان وجود ندارد و نباید زمان بیشتری در خاک افغانستان بمانند. همچنین هر چه زمان می‌گذرد آنها بیشتر به این واقعیت می‌رسند که باید هر چه زودتر خاک افغانستان را ترک کنند وگرنه مردم افغانستان آنها را تحمل نخواهند کرد.

ولایتی در پاسخ به ایسنا در رابطه با تاریخ خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان و اینکه آیا در این رابطه با معاون دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان صحبت کرده‌اید یا خیر؟ گفت: آنطور که نماینده سازمان ملل در امور افغانستان عنوان کرد آمریکایی‌ها بیش از گذشته مصمم هستند که افغانستان را ترک کنند یعنی همان‌طور که در گذشته بنا داشتند.

وی ادامه داد: طبق گفته‌های نماینده سازمان ملل در امور افغانستان، نظر آمریکایی‌ها این است که دیگر نباید پایگاه‌های متعدد نظامی در افغانستان داشته باشند تا بتوانند در تاریخی که نزدیک‌ است خاک افغانستان را ترک کنند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: من به نماینده سازمان ملل یادآور شدم که ملت افغانستان هیچگاه حضور بیگانگان را در داخل کشورشان تحمل نخواهند کرد و ایران از هر آنچه که ملت افغانستان بخواهد حمایت می‌کند.

ولایتی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با استعفای نوری المالکی نخست‌وزیر سابق عراق به نفع عبادی، تاکید کرد: این امر بسیار مهم بوده و پدیده خوبی محسوب می‌شود زیرا چنین اتحادی که در عراق به وجود آمده است و طرف‌هایی که در اتحاد ملی شرکت کرده‌اند با نخست‌وزیری حیدر عبادی موافقت کردند و آخرین حرکت آنها موافقت مالکی بود که این امر بسیار پسندیده است.

وی گفت: علیرغم خواسته‌های دشمنان که به دنبال ممانعت از برگزاری انتخابات در عراق و خواهان تجزیه این کشور بودند، دیدیم که چطور تمام اقوام در عراق از شیعه و سنی گرفته تا کردها با تجزیه این کشور مخالفت کردند و سرانجام نخست‌وزیر این کشور انتخاب شد و از همه مهم‌تر اینکه رییس مجلس از برادران اهل تسنن و رییس‌جمهور هم از برادران کرد انتخاب شد.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک در پایان با اشاره به تعیین نخست وزیری در عراق، تصریح کرد: این امر به تسریع حل مسائل در عراق کمک خواهد کرد و به دشمنان خارجی عراق نشان داد که ملت عراق یکپارچه بوده و مصمم هستند. همچنین آنها با اتحاد خود از حملات نیروهایی مانند داعش جلوگیری خواهند کرد و در نهایت ما امروز از آینده عراق اطمینان بیشتری داریم و از کشور یکپارچه و متحد عراق حمایت خواهیم کرد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربیننده ها